Saturday, April 23, 2011

ONE DROP PERFUMES - JENAMA MINYAK WANGI PALING LARIS MASA KINI

 Saya pasti semua sudah tahu mengenai minyak wangi yang diberi nama One Drop Perfumes ini. Minyak wangi ini mempunyai kualiti dan harganya pun murah, semua mampu memilikinya. 








Antara keistimewaan One Drop Perfumes ini adalah : 

  • Ianya pati minyak wangi tanpa campuran air dan alkohol.
  • Hanya dengan setitik sahaja badan anda wangi sepanjang hari.
  • 5 kali tahan lebih lama.
  • Sesuai dan halal digunakan semasa solat.
  • Diinspirasikan dari jenama Antarabangsa.
  • Harga yang sangat berpatutan. 


So, secara ringkasnya: 

  • Ianya sesuai dipakai sendiri, dijadikan hadiah hari lahir, hantaran perkahwinan, ataupun hadiah buat si dia. 
  • Terdapat haruman yang berbeza dalam setiap kotak. Wangian yang tahan lama dengan harga yang cukup berpatutan. 


SET WANITA ( 8 BOTOL )  ~ RM 40



  Set 1 For Women (Code Product : W1)

  •   Inspired by Escape , Calvin Klein.
  •   Inspired by Romance LPV, Ralph Lauren 
  •   Inspired by Pleasure , Estee Lauder
  •   Inspired by Jennifer , Jennifer Lopez
  •   Inspired by For Her , Narsico Rodrigues
  •   Inspired by Baby Doll, Yves Saint Lauren
  •   Inspired by Cool Water for Women , Davidoff
  •   Inspired by Apple Blossom , Body Shop              



   Set 2 For Women (Code Product : W2)

  • Inspired by Tresor , Lancome
  • Inspired by Envy , Gucci
  • Inspired by Kenzo Flower , Kenzo
  • Inspired by Eternity for Women , Calvin Klein
  • Inspired by Gloria , Cacharel 
  • Inspired by Miracle , Lancome
  • Inspired by J'adore , Dior
  • Inspired by Intense ,  Hugo Boss




    Set 3 For Women ( Code Product : W3 )



    • Inspired by CK Be , Calvin Klein
    • Inspired by No. 5 , Chanel
    • Inspired by Light Blue , Dolce & Gabbana
    • Inspired by Vanilla Musk , Coty
    • Inspired by Sunflower , Elizabeth Arden
    • Inspired by Women Boss , Hugo Boss
    • Inspired by Palace , Paris Hilton
    • Inspired by Poeme , Lancome 


    Set 4 For Women ( Code Product: W4 )

    • Inspired by Coco Mademoiselle , Chanel
    • Inspired by Aqua di Gio (Women) , Giorgio Armani
    • Inspired by Lolita Lempicka , Lolita Lempicka
    • Inspired by Baby Jesz , One Drop
    • Inspired by Gold , Amouage
    • Inspired by Montana " Parfum de Peau " , Montana
    • Inspired by Yohji , Yohji Yamamoto
    • Inspired by Amarige , Givenchy


    Set 5 For Women ( Code Product: W5 )

    • Inspired by Fairy Dust , Paris Hilton
    • Inspired by Flower , Kenzo 
    • Inspired by Eau De , Givenchy
    • Inspired by Magnifique , Lancome
    • Inspired by Gardenia , Elizabeth Taylor 
    • Inspired by Madame , Jean Paul Gaultier
    • Inspired by Pure Poison , Christian Dior
    • Inspired by Midnight Fantasy , Britney Spears




    Set 6 For Women ( Code Product : W6 )

    • Inspired by Secret Obsession , Calvin Klein
    • Inspired by Essence , Narsico Rodriguez 
    • Inspired by Aqua Allegoria , Guerlain
    • Inspired by Ocean Lounge , Escada
    • Inspired by Boss Orange , Hugo Boss
    • Inspired by Cheap & Chic , Moschino
    • Inspired by Gregarious , One Drop Perfumes 
    • Inspired by Secret Wish , Anna Sui


    SET LELAKI ( 8 BOTOL )  ~ RM 40



    Set 1 For Men ( Code Product: M1 )

    • Inspired by Blue Jeans , Versace
    • Inspired by CK One , Calvin Klein
    • Inspired by Eternity , Calvin Klein
    • Inspired by Polo Sport , Ralph Lauren
    • Inspired by Acqua di Gio , Calvin Klein
    • Inspired by Issey Miyaki , Issey Miyaki
    • Inspired by Hugo Men , Hugo Boss
    • Inspired by Pour Homme , Paco Rabbane




    Set 2 For Men ( Code Product: M2 )

    • Inspired by Boss Signature , Hugo Boss
    • Inspired by Tuscany per Uomo , Aramis 
    • Inspired by Cool Water , Davidoff
    • Inspired by Drakkar Noir , Guy Laroche
    • Inspired by L'Eau d'Issey pour Homme , Issey Miyaki
    • Inspired by Allure Pour Homme , Chanel
    • Inspired by Le Male , J.P Gaultier
    • Inspired by Pleasures for Men , Estee Lauder


    Set 3 For Men ( Code Product: M3 )

    • Inspired by Desire , Dunhill
    • Inspired by Hugo XY , Hugo Boss
    • Inspired by Dior Sport , Christian Dior
    • Inspired by Miracle Homme , L'Aquatonic
    • Inspired by White Musk for Men , Body Shop
    • Inspired by Diamonds for Men , Emporio Amani
    • Inspired by Sculpture , Homme
    • Inspired by Epiphany , One Drop Perfumes



    Set 4 For Men ( Code Product: M4 )

    • Inspired by Polo Black , Ralph Lauren
    • Inspired by La Essence , Cerutti
    • Inspired by Astute , One Drop Perfumes
    • Inspired by La Amoreux 6 , Dolce & Gabbana
    • Inspired by One Million , Paco Rabbane
    • Inspired by Conspicuous , One Drop Perfumes
    • Inspired by Antidote , Viktor & Rolf
    • Inspired by Insence Ultramarine , Givenchy



    SET CELEBRITY ( 8 BOTOL )  ~ RM 45




    Celebrity Special ~ Women ( Code Product : CW )



    • Inspired by M , Mariah Carey
    • Inspired by Lovely , Sarah Jessica Parker
    • Inspired by Curious , Britney Spears
    • Inspired by Kate ,  Kate Moss
    • Inspired by Show Time , Kylie Minoque
    • Inspired by Paris Hilton , Paris Hilton
    • Inspired by Black Pearl , Elizabeth Taylor
    • Inspired by Glow , Jennifer Lopez


    Celebrity Special ~ Men ( Code Product: CM )

    • Inspired by Instinct , David Beckham
    • Inspired by Unforgivable , Sean John
    • Inspired by True Star , Enrique Iglesies
    • Inspired by Jordan , Michael Jordan
    • Inspired by Adventure , Ewan McGregor
    • Inspired by Life , Andre Agassi
    • Inspired by Blue Seduction , Antonio Banderas
    • Inspired by He, Usher




    SET MINI WANITA ( 4 BOTOL ) ~ RM 25


    Chic Set For Girl ( Code Product: CS )

    • Perfume 1 : Pop My Berry
    • Perfume 2 : Look At Me Blossom
    • Perfume 3 : Fall in Love With Me
    • Perfume 4 : You'll Remember Me



    Set 1 Green For WOMEN Mini ( Code Product: W1 MINI )

    • Inspired by Escape , Calvin Klein
    • Inspired by Pleasure , Estee Lauder
    • Inspired by Apple Blossom , Body Shop
    • Inspired by Cool Water for Women , Davidoff






    Set 2 For WOMEN Mini ( Code Product: W2 MINI )

    • Inspired by Eternity for Women , Calvin Klein
    • Inspired by Envy , Gucci
    • Inspired by Intense , Hugo Boss
    • Inspired by Heaven , One Drop Perfumes



    Set 3 For WOMEN Mini ( Code Product: W3 MINI )

    • Inspired by Sunflower, Elizabeth Arden
    • Inspired by Women Boss , Hugo Boss
    • Inspired by CK Be , Calvin Klein
    • Inspired by Palace , Paris Hilton



    Set 4 For WOMEN Mini ( Code Product: W4 Mini )

    • Inspired by Amarige , Givenchy
    • Inspired by Montana, " Parfum de Peau " , Montana
    • Inspired by Baby Jasz , One Drop Perfumes
    • Inspired by Yohji , Yohji Yamamoto




    Set 5 For WOMEN Mini ( Code Product: W5 MINI )

    • Inspired by Midnight Fantasy , Britney Spears
    • Inspired by Madame , Jean Paul Gaultier
    • Inspired by Flower , Kenzo
    • Inspired by Pure Poison , Christian Dior


    SET MINI LELAKI ( 4 BOTOL ) ~ RM 25


    Dude Set for Boy ( Code Product: DS )



    • Perfume 1 : X
    • Perfume 2 : Viva La Vida
    • Perfume 3 : Ohh La La
    • Perfume 4 : Hey Sexy



    Set 1 for MEN Mini ( Code Product: M1 MINI )

    • Inspired by Acqua di Gio , Giorgio Armani
    • Inspired by Eternity , Calvin Klein
    • Inspired by Polo Sport , Ralph Lauren 
    • Inspired by Hugo Men , Hugo Boss



    Set 2 for MEN Mini ( Code Product: M2 MINI )

    • Inspired by Pleasure for Men , Estee Lauder
    • Inspired by Boss Signature , Hugo Boss
    • Inspired by Cool Water , Davidoff
    • Inspired by Echo , Davidoff



    Set 3 for MEN Mini ( Code Product: M3 MINI )
    • Inspired by Desire , Dunhill
    • Inspired by Sculpture , Homme
    • Inspired by Dior , Christian Dior
    • Inspired by White Musk for Men , Body Shop




    SET MINI CELEBRITY  ( 4 BOTOL ) ~ RM 27


    Men Celebrities ' Special Mini ( Code Product: CM MINI )

    • Inspired by Instinct , David Beckham
    • Inspired by Unforgivable , Sean John 
    • Inspired by Jordan , Michael Jordan
    • Inspired by Adventure , Ewan McGregor


    WOMEN Celebrities' Special Mini ( Code Product: CW MINI )

    • Inspired by M , Mariah Carey
    • Inspired by Kate , Kate Moss
    • Inspired by Show Time , Kylie Minoque
    • Inspired by Glow , Jennifer Lopez

    So, apa lagi.. Jom la order dari saya sekarang! Cara2 order ada di side kanan blog. Terima kasih {=^_^=}

    Tuesday, April 19, 2011

    J0m2 beli Detox Foot Patch! Kita Buang Toksin Jom!

    FOOT DETOX PATCH ANDA, anda pernah dengar bukan? Foot Detox Patch ini bertujuan untuk membuang toksin yang bermaharajalela di tubuh badan kita.Nak tau apa itu toksin? Meh sini nak cerita dan bagitau. 






    APA ITU TOKSIN?
    • Buat pengetahuan semua, toksin sebenarnya amat merbahaya sekiranya ia terkumpul di dalam tubuh badan kita. Toksin ini bukan hanya sisa dari makanan yang kita makan dan makanan2 yang tidak tercerna, tetapi ia juga sebenarnya berasal dari udara tercemar, bahan kimia dan lain2. Bahkan fikiran dan emosi negatif juga merupakan racun bagi sel2 tubuh kita. Semua sisa atau zat yang tidak diperlukan tubuh akan ditukarkan sebagai racun ( toksin ) ataupun penyakit. 
    • Sisa atau toksin juga dihasilkan secara alamiah oleh tubuh kita sendiri. Ini merupakan proses metabolisme yang kita tidak dapat elakkan. Hari ini keperluan asas seperti air, udara dan makanan telah dicemari dengan toksin sama ada ianya dari hasil industri atau dari bahan perencah makanan. Sekiranya badan kita mempunyai sistem pertahanan yang lemah, maka kita akan mudah mendapat penyakit. 
    Setiap penyakit ada ubatnya kecuali umur tua dan kematian. Setelah melakukan penyelidikan selama 26 tahun, pakar kesihatan dari Jepun telah mendapati bahawa pokok-pokok dan tumbuhan merupakan antidot yang dapat membantu menyembuh pelbagai penyakit. Antaranya adalah bahan resin atau damar dalam pokok oak, sakura dan birch yang mempunyai khas mengkumuhkan/membuang toksin.


    Detoksifikasi adalah proses penyingkiran himpunan toksin yang terkumpul di dalam tubuh badan terutamanya di hati, kolon, ginjal,darah dan sistem limfotik. Tubuh manusia secara fitrahnya mempunyai kekuatan dalaman yang mampu mengawal kesihatan diri, tetapi mekanisme ini tidak akan berfungsi apabila tubuh anda telah dilonggokkan dengan terlalu banyak himpunan toksid. Keadaan menjadi semakin serius apabila toksid ini tidak dapat dikeluarkan dengan sempurna dan badan juga tidak mendapat zat nutrien yang secukupnya (40 jenis nutrien). Maka dengan penggunaan Detox Foot Patch secara kerap untuk menyingkirkan bahan buangan dan toksin yang berbahaya ini membantu meningkatkan kesihatan dan kecergasan.


    NAK TAHU APA KANDUNGAN DETOX FOOT PATCH?

    Anda tidak perlu risau kerana tiada bahan terlarang di dalam kandungannya. Ianya mengandungi herba2 terpilih sahaja seperti: 
    • Wood Vinegar Extract
    • Bamboo vinegar Extract
    • Chitosan
    • Plant power
    • Vitamin C
    • Tourmaline· Cornstarch

    Formula Foot Detox Patch dari bahan semulajadi (cuka wood dan bamboo vinegar, tourmaline, chitin-chitosan, vitamin C, Shokubutsu seni dan daun loquat) akan menyerap toksin badan yang menyebabkan kesakitan melalui tapak kaki . Anda akan tidur lena dan bila bangun pagi akan merasa segar dan kaki akan berasa ‘ringan’. Ini berlaku kerana sebahagian toksin telah diserap keluar oleh Detox Foot Patch. Setelah itu anda hanya perlu ‘maintain’ seminggu sekali sahaja untuk membuang toksin dari badan sekiranya toksin dalam badan anda semakin berkurangan. Senang bukan?


    Jom Tengok Fungsi Detox Foot Patch 


    Meh Tengok Gambar dulu :)








    • detoxification
    • slimming
    • metabolism
    • enhance immunologic
    • prevent constipation
    • improve skin condition
    • prevent smelly foot
    • cell activation
    • anti-aging
    • balancing human body internal organs function




    Ok, secara ringkasnya ianya adalah untuk: 

    • Membantu buah pinggang dan sistem limpa menjalankan fungsi pembersihan toksik dari badan
    • Membantu mendapatkan tidur yang lena
    • menghilangkan sakit kepala dan menghilangkan kepenatan
    • Membantu menghilangkan kesakitan dan lenguh pada kaki
    • Meningkatkan tahap imuniti, pengedaran darah dan membantu penstabilan metabolisme
    • Mengurangkan ketegangan pada otot dan membuang air berlebihan dalam badan 
    • Menjauhkan dari sembelit.


    CARA UNTUK MEMAKAI DETOX FOOT PATCH









    1. Buka pelekat.
    2. Lekatkan bahagian yang bertulis di pelekat.
    3. Pastikan bahagian yang berherba mengadap telapak kaki anda.
    4. Minimum: 4 jam, Maksimum: 8 jam
    Ianya hampir sama seperti kinohimitsu, cuma kita perlu tampal sachet pada patch yg disediakan dan tampal pada tapak kaki, bahu, belakang atau di mana-mana bahagian badan yang bersesuaian. Tetapi untuk detoxifying lebih sesuai di lakukan di bahagian tapak kaki kerana selepas kita minum air kebanyakkan particle toxic akan terkumpul di tapak kaki kita.



                                                       
                                 sebelum dan selepas penggunaan. Anda boleh lihat hasilnya.

    Seeloknya ianya dipakai sebelum tidur sekurang2nya selama 4 - 8 jam untuk kesan yang maksimum. Apabila semakin hitam detoxifying pad, ia menunjukkan semakin tinggi kandungan toksik dalam badan kita. Dengan pengunaan yang kerap dan konsisten, warna pad ini akan berubah menjadi cerah (warna asal) dah ini menunjukkan kadar toksik dalam badan anda sudah berapa pada paras minimum dan selamat.

    Menurut perubatan Cina, kaki adalah umpama jantung kedua dengan mempunyai lebih 60 titik akupuntur. Melalui titik-titik ini, toksin akan disedut keluar melalui penampalan Detox Foot Patch. Berdasarkan kepada ilmu perubatan Cina, badan kita menpunyai lebih 360 titik akunpuntur, dimana 60 titik akupuntur ditemui di bahagian kaki. Bahagian kaki atau lebih sinonim sebagai “jantung kedua” ianya merupakan zon refleksi untuk organ dalaman utama badan kita dan merupakan “rumah” kepada pelbagai jenis toksik. Apabila kita memakai, apabila pengedaran darah berlaku bahagian tapak kaki, Detox Foot Patch akan menyerap toksik yang dibebaskan dari titik akupuntur. Dengan hanya menggunakan dalam tempoh satu malam sahaja kita akan dapat melihat kesan penggunaan iaitu perubahan dari segi warna dan bau Detox Foot Patch (dari warna cerah ke warna coklat perang/hitam).



    Berikut adalah harga bagi  foot detox patch - loose pack:
    • 10 keping ( 5 pasang ) : RM 14.00 + postage = RM 19.00
    • 50 keping ( 25 pasang ) : RM 67.50 + postage = RM 77.00
    • 100 keping ( 50 pasang ) : RM 130.00 + postage = RM 140.00
    • 300 keping ( 150 pasang ) : RM 375.00 + postage = RM 385.00
    • 500 keping ( 250 pasang ) : RM 600.00 + postage = RM 610.00
    • 1000 keping ( 500 pasang ) : RM 1150.00 + postage = RM 1166.00
    • 3000 keping ( 1500 pasang ) : RM 3300.00 + postage = RM 3345.00
    • dan seterusnya

    Berikut adalah harga bagi  Gold Detox Patch ( slimming )

    • 10 keping ( 5 pasang ) : RM 15.00 + postage = RM 20.00
    • 50 keping ( 25 pasang ) : RM 72.50 + postage = RM 82.00
    • 100 keping ( 50 pasang ) : RM 140.00 + postage = RM 150.00
    • 300 keping ( 150 pasang ) : RM 405.00 + postage = RM 415.00
    • 500 keping ( 250 pasang ) : RM 650.00 + postage = RM 660.00
    • 1000 keping ( 500 pasang ) : RM 1250 + postage = RM 1266.00
    • 3000 keping ( 1500 pasang ) : RM 3600 + postage = RM 3645.00
    • dan seterusnya



    Anda boleh beli yang mana sahaja yang anda suka. Jom kita semua menjaga kesihatan dengan : 
     membantu buah pinggang dan sistem limpa menjalankan fungsi pembersihan toksik dari badan, membantu mendapatkan tidur yang lena, menguruskan badan, membuang air yang berlebihan di dalam badan, menghilangkan sakit kepala dan menghilangkan kepenatan, meningkatkan tahap imuniti, pengedaran darah dan membantu penstabilan metabolisme, membantu menghilangkan kesakitan dan lenguh pada kaki, mengurangkan ketegangan pada otot dan menjauhkan dari sembelit. 


    selamat membeli dan mencuba! {=^_^=}

    Monday, April 18, 2011

    Yahooo!! Internet sudaaa kembali di rumah! Yeay!

    Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua..


    hehe..macam bebudak kan seronok sampai macam tu sekali? tapi takpa la..sekali sekala macam tu, gembira sangat dow coz setelah beberapa bulan talian telefon terputus akibat angin yang kuat berserta ribut di kawasan perumahan ni, akhirnya telah dibaiki sepenuhnya oleh orang TM dengan cepat lagi pantas..lepas tu, apalagi,berebut la dengan adik nak guna internet untuk lepas rindu sebab sepanjang ketiadaan streamyx di rumah selama beberapa bulan ni terpaksa bergantung harap pada broadband yang kadang2 ok and kadang2 tak ok tu..tapi sebagai kakak, mengalah la kat adik..bagi adik pakai puas2 dulu pastu baru kakak dia guna..hihi 


     Tima kasih TM.. sayang anda!! 


    Nak gak tayang logo TM kat sini..hihi






     lalalaa...nampak tak?? sekali lagi...sayangg TM.. macehhh!  {=^_^=}